Home / ZAKAJ

TEŽAVA

Več kot 50 odstotkov poklicnih bolezni prijavljenih v EU predstavljajo mišično-skeletne motnje. Bolečine v hrbtu, vratu, kolenih, pa tudi rokah so poglavitni znaki s katerimi se soočajo delavci. Krivdo gre pripisati ponavljajočim se gibom in slabi telesni drži, bodisi pri delu ali v vsakdanjem življenju.

Preko 25 odstotkov evropskih delavcev trpi zaradi bolečin v hrbtu, ki so posledica nepravilne drže in prekomernega sedenja. Kot navajajo številne znanstvene in medicinske raziskave, sedenje skupaj s slabo držo vodi v številne fizične in zdravstvene težave, povezane z mišično-skeletnimi motnjami.

Posturalna disfunkcija bo kmalu v vseh pogledih opredeljena kot bolezen, saj je osnova za vrsto motenj; od bolečin v hrbtu do glavobola ter respiratornih ali prebavnih težav. Povezana je tudi z mišično atrofijo in stisnjenjem živcev, kar lahko privede do očesnih in nevroloških težav, kot tudi do upada razpoloženja in energije.

Slaba telesna drža je največkrat posledica nepravilnih navad iz otroštva. Več kot 20 odstotkov evropskih mladostnikov namreč trpi zaradi adolescentne skolioze, ki jo povzročata ali poslabšata slaba telesna drža in nepravilno sedenje.

REŠITEV

Sodobni življenjski slog vpliva na to, da presedimo tretjino našega življenja. V ta namen smo skušali najti rešitev, ki bi zagotovila ustrezen pripomoček za lajšanje mišično-skeletnih motenj.
Z uporabo kinetike je bilo možno razviti sistem Active Chair in tako ustvariti stol s 360° 3d gibanjem. Ta sistem omogoča aktivacijo mišično-skeletne mase, še zlasti globokih mišic.
Te mišice, imenovane tudi nehotne mišice, se aktivirajo ob pravilni drži in tako prenašajo impulze obema možganskima poloblama. Taka pravilna in naravna telesna drža omogoča aktivacijo posturalnih mišičnih snopov ter preprečuje pritisk zaradi stisnjenja.
Active Chair je zato nepogrešljiv zaveznik in ustrezen pripomoček za Preventivo & Dobro počutje” v vsakdanjem življenju.

“Prej kot pričnemo s preventivo, več rezultatov in koristi dosežemo”.

Na podlagi tega načela smo se odločili razviti idealen stol za otroke KIDS, ki je namenjen otrokom od 18. meseca do 10. leta starosti.
Otroci, ki se naučijo pravilne in naravne drže telesa, se lahko izognijo morebitnim mišično-skeletnim težavam, ki v današnjem času prizadenejo veliko mladostnikov in se prenesejo in poslabšajo v odrasli dobi.
Za mladostnike in odrasle pa smo ustvarili stol modernega videza PRO katerega namen je obdržati kar največjo stabilnost v vsakem trenutku.

PRAVA IZBIRA

Danes na globalnem trgu obstajajo najrazličnejše vrste stolov. Našo rešitev smo primerjali s tremi različnimi pripomočki za sedenje:

• Terapevtska žoga

• Stol z vzmetjo

• Pisarniški stol

Active Chair

Vrtišče je na sredini med sediščem in tlemi, kar omogoča prvinsko gibanje hrbtenice, krepi hrbtne in trebušne mišice, sili v pravilno držo in tako lahko preprečuje bolečine v hrbtenici.

Terapevtska žoga

Vrtišče je čisto spodaj pri stiku žoge s tlemi, zaradi česar je lok gibanja prevelik, kar lahko vpliva na nenaraveni položaj hrbtenice, nepravilno držo pri sedenju in privede do bolečin.

Stol z vzmetjo

Vrti se samo središče čisto zgoraj, zaradi česar je lok gibanja zelo majhen, kar najbolj obremenjuje spodnji del hrbta, ob enem pa vzmet vleče nazaj v sredino, kar lahko privede do bolečin.

Pisarniški stol

Stol s posebaj oblikovanimi nasloni za hrbet in roke oprime ledveni del in popolnoma razbremeni hrbtne mišice, kar privede do oslabelih mišic, ki ne podpirajo hrbtenice in s tem do možnih okvar v hrbtenici.

Prednosti uporabe modelov Active Chair

• Na naraven način spodbuja pravilno mišično-skeletno držo telesa.
• Naravno krepi mišične snope trebuha in hrbta ter globoke (nehotne) mišice, ki so ključnega pomena za hrbtenico.
• Izboljšuje ravnotežje in koordinacijo.
• Omogoča boljšo koncentracijo in umsko učinkovitost.
• Omogoča optimalni krvni obtok.
• Zmanjšuje znake upada pozornosti.

FILOZOFIJA

Naša Filozofija je povzeta v stavku, ki nas predstavlja: Preventiva & Dobro počutje..
Iz tega prepričanja se je rodila iniciativa, da bi v ospredje postavili šole in dejavnosti, ki bodo na prvo mesto postavile dobro telesno počutje učencev in delavcev. To bomo udejanili z namestitvijo naše identifikacijske oznake na ustanovah, pa tudi z vključitvijo le-teh na seznam, objavljen na naših informacijskih portalih (spletnih in družbenih).

Pridružite se čakalni listi Obvestili vas bomo, ko bo izdelek prispel na zalogo. Prosimo, pustite svoj e-poštni naslov.
Scroll to Top