Minna Susanna Leisi

direktorica – Charles Muller Hutmanufaktur

Active Chair je spremenil moje življenje. Odkar sem imela operaciji na obeh kolkih, sem imela vedno bolečine. Zdaj pa vsak dan med delom sedim na najboljšem stolu in ne čutim več bolečin. Moja celotna muskulatura se je spremenila. In imam tudi boljše razpoloženje. To je neverjetno – zelo sem vesela, da sem vas spoznala na sejmu Eunique v Karlsruhe.

AC_StrankeMnenjaUporabnikov-MinnaSusannaLeisi

Jernej Pangeršič

direktor Podjetniškega pospeševalnika Katapult

Presenečen sem kako blagodejno vpliva na mojo hrbtenico. Poleg tega da me konstantno sili k boljši drži je odličen tudi za razgibavanje ledvenega dela hrbtenice. Priporočam.

Jernej Pangeršič | Mnenja uporabnikov | Active chair

Jernej Svetič

direktor Breza Plus finančno poslovne storitve

Stol je super. Aktivno sedenje je prijetno in udobno tudi več kot priporočenih 45 minut.

Tudi na gibanje in nagibanje sem se hitro navadil.

Jernej Svetič | Mnenja| Active Chair

Lea Šelekar

dipl. med. sestra, mag. zdrav. nege

Active Chair je rešitev kako med vsakodnevnim sedečim delom krepiti svoje hrbtne mišice in skrbeti za zdravo telesno držo. Z dodatkom tudi aktivnih odmorov je to rešitev za zdravje in dobro počutje.

AC_StrankeMnenjaUporabnikov_LeaŠelekar

Jasmina Grabrijan

direktor Poslovno svetovanje in Eko projekti

Z navdušenjem sem spremljala že samo idejo in razvoj teh vrhunskih stolov, ki so letos na slovenskem tržišču postali pravi hit. Ko te narava dela dobesedno priklene na pisarniški stol, je priložnost, da preizkusiš sedenje na Active Chair – Pro stolu pravo presenečenje. Seveda je prva faza ˝spoznajva se˝ – stol namreč neutrudno išče načine, kako bi se ti izmuznil, medtem ko se z vso koncentracijo poskušaš naravnost in pravilno sesti nanj.

No, po nekaj neuspelih poskusih pa končno le uspe. In to je trenutek, ko se zaveš, da brez tega prijatelja enostavno življenje ne bo več popolno. Spomni te, da se moraš vstati in sprehoditi. Ne da bi vedel, tvoje mišice neutrudno delujejo. Na koncu ugotoviš, da si po koncu delovnega dneva v bistvu naredil ogromno zase, za svoje telo, počutje in ne nazadnje za svoj posel.Njegov eleganten izgled in kakovostna izdelava  pa v prostor prinese glamour, ki je primerljiv z dizajnerskimi dekoracijskimi kosi. Na kratko povedano; zelo hitro ti priraste k srcu in postane nepogrešljiv. SEDETI ZDRAVO IN HKRATI AKTIVNO, NI VEČ TABU. JE REALNOST IN JE PRIVILEGIJ. JAZ MU REČEM KAR ˝ACTIVE CHAIR-PRO˝.

Mnenja uporabnikov | Jasmina Grabrijan | Active Chair

Gašper Premože

oblikovalec ZenEgg, Poligon -> Kreativni center

 

Active Chair uporabljam tri tedne približno eno uro na dan. Hrbet me še vedno boli ampak ne drugačen način kot včasih. Stol mi onemogoča, da bi se na njem, razlezel in prikoval v nek udoben položaj, saj me ves čas sili da sedim pokonci. Dojemam ga kot svojega učitelja pokončnega sedenja, zato ga kličem TeaChair.

Mnenja uporabnikoc | Gašper Premože | Active Chair | pisarniški stol

Bojan Tavčar

pravnik – univ. dipl. iur. s PDI (specialist za področje konkurenčnega prava in pravnega vidika tehnologije blockchain)

Kot pravnik, večino dneva presedim. Zaradi dolgotrajnega in nepravilnega sedenja me je začel boleti križ.
Ko sem po dolgem dnevu v službi preizkusil Active Chair na nekem dogodku, sem se po dveh urah sedenja počutil poživljenega. Nisem mogel verjeti, da lahko stol tako spremeni počutje in tako hitro. Logično sem se takoj odločil za nakup. Sedaj sedim na njem neprestano in je zagotovo en mojih najboljših nakupov v zadnjih letih.

AC_StrankeMnenjaUporabnikov-BojanTavčar

Klavdija Štarkel

univ. dipl. pravnica, Višja pravosodna svetovalka na Višjem sodišču v Ljubljani

Ker zaradi študija sodnih spisov in pisanja odločb sedim ves delovni čas, mi tudi redna fizična rekreacija več ni pomagala odpraviti bolečin v vratu, celotnem torakalnem delu ter področju okoli lopatic. Te so me z brezkompromisnim vztrajanjem prignale do cele vrste (fizio)terapevtskih izkušenj, saj so poslabšale avrične simptome mojih migrenskih napadov.

Stol Active Chair je brez dvoma postal nepogrešljiv del mojega službenega vsakdana, saj me je brez uvajalnega obdobja in stresa ob spremembi sedalnih navad pripravil do pravilne drže in kratkih predahov; zaradi komaj zaznavnega naslonjala ne trpi sesedanja telesa, hkrati pa daje varen občutek opore. Z nasmeškom pa lahko pospremim še nenadejano krepitev trebušnih in stranskih mišic, spričo česar kopnijo še – centimetri okoli pasu.

Klavdija Štarkelj | Uporabnica active chair pisarniškega stola | Active chair

Žiga Vrščaj

rofesionalni športnik – večkratni državni prvak v skoku v daljino in trokskoku, strokovni svetovalec v DanKuchen studiu Novo mesto)

Ker na delovnem mestu ogromno časa presedim, sem kar nekaj časa iskal primeren pisarniški stol. Ker sem izjemno skeptičen do obstoječih rešitev za aktivno sedenje, me je uporaba stola Active Chair pozitivno presenetila. Odlično mi ustreza, da ni klasičnega naslonjala, saj sem z naslanjanjem “lomil” hrbtenico hkrati pa so mišice preveč zaspale. Stalno projektiranje zahteva maksimalen fokus, zato opažam, da uporaba tega stola ne aktivira le hrbtnih mišic, ampak tudi kognitivne sposobnosti. Poleg tega me prisili, da se večkrat vstanem.


Opažam, da stol Active Chair še posebej aktivira specifične mišice v hrbtenici in ledvenem delu, katere mi pomagajo pri tehničnih treningih. Treninge navadno opravljam takoj po koncu delavnika, tako imam zdaj že pred treningom minimalno ogrete notranje hrbtne mišice, za boljši odriv.
Izboljšalo pa se je tudi počutje.

mnenja uporabnikov Žiga Vrščaj, državni prvak, Active Chair

Eva Moric

vodja prodaje, japonologinja

Že od otroštva me muči ledvena lordoza hrbtenice, zaradi česar mi sedenje predstavlja neugodje. Za svoje stanje nikoli nisem iskala rešitve, ker mi je bilo rečeno, da ne obstaja, sem ga pa uspešno blažila z obiskovanjem manualne terapije. Pravilnega stola zase do sedaj še nisem našla, na čisto vsakem izmed njih sem po nekaj minutah postala nemirna in se začela presedati, da sem vsaj malo blažila občutke neugodja.

Active Chair je bistveno pripomogel k lepši drži in k bolj ozaveščenemu načinu sedenja. Tudi, ko sedim na navadnih stolih ali klopeh, vse večkrat avtomatsko popravljam svojo držo in skrbim, da je ravna. Zanimivo je, da so celo moji bližnji opazili, da sem bistveno manj zgrbljena, kot sem bila prej. Če zraven prištejem še rešitev težav s sedenjem pri meditaciji, pranoterapiji ter večjo koncentracijo, potem lahko Active Chair ocenim kot produkt, ki je v določeni meri pripomogel h kvaliteti mojega življenja. Nihče se namreč ne zaveda pomena zdravja in dobrega počutja, dokler se ne začnejo težave. Vesela sem, da sem našla način, kako jih ublažiti.

Eva Morič | Uporabnica pisarniškega stola active chair

Peter Črnič

direktor Razvojno informacijski center Bela krajina, Podjetniški inkubator Bela krajina

S stolom Active Chair sem zelo zadovoljen. Ker se zavedam pomena stalne telesne aktivnosti tudi za kvalitetno opravljeno delo na delovnem mestu, predstavlja Active Chair pravo olajšanje. Opazil sem, da so z uporabo stola tudi stresne situacije lažje premostljive, verjetno zaradi telesne aktivnosti med sedenjem in pokončne drže.

Mnenja uporabnikov | Peter Černiš RIC | Active chair

Anže Sendelbach

mag. infomacijskih študij, inž. za analitično podporo v telematiki

Moje delo zahteva zbranost za računalnikom vsaj osem ur na dan. Pogosto sem se zalotil kako sem zvit v čudnih položajih, ki so bili morda v tistem trenutku udobni – na dolgi rok pa sem vedno bolj čutil negativne posledice v hrbtu in kje drugje. Zaradi tega sem vrsto let iskal stol, ki bi me prisilil v čim bolj pravilno držo. Preizkusil sem različne modele stolov in žog, vendar me nič ni prepričalo.


Mislil sem že, da imam previsoka pričakovanja, dokler nisem prvič sedel na Active Chair. Po nekaj mesecih uporabe pri delu lahko rečem, da sem z investicijo zelo zadovoljen. Počutim se manj zakrknjenega tako v službi kot doma. Svojo glavno nalogo stol opravlja odlično – dam za kavo tistemu, ki na njem v nepravilni pozi zdrži več kot 10 minut. Znotraj svojega špartanskega izgleda in namena pa stol ponuja presenetljivo udobje in praktičnost. Odličen občutek dajejo tudi izbrani materiali in konstrukcija.

Mnenja uporabnikov | Active chair PRO

Marco Brogg

Italy, Milano

Moj Active Chair Pro je popoln. Uporabljam ga vsak dan med delom z mojim prenosnim računalnikom in resnično pomaga ohranjati pravilno držo. Ga vsem priporočam in v prihodnosti zagotovo kupim še otroški stolček Active chair Kids.

Marco Broggi | Uporabnik aktivnega stola | Active Chair