Andreja Semolič

prof. šp.vzg., certificiran praktik Feldenkrais®, direktorica in utemeljiteljica Pedokinetike®

Active Chair omogoča potrebne izkušnje, ki so nujne za reorganizacijo skeletne in mišične postavitve za zdravo delovanje telesa. Funkcionalno gledano se zmore razviti zdrava nevtralna drža hrbtenice ob dovoljšnji količini izkušanja in preizkušanja sprememb vpliva na nenehno spreminjanje težišča v telesu.

AC_StrankeMnenjaUporabnikov-AndrejaSemolič

Matej Žagar

INTU manualna terapija, manualni terapevt, direktor

Pri mojem delu se srečujem z veliko ljudmi, ki imajo bolečine v ledveni hrbtenici zaradi sedečega dela. Če si predstavljamo 8-urni delavnik v pisarni in še dodatno sedenje v avtomobilu in to primerjamo z nič do ene ure aktivnosti na dan, vidimo, da postajamo sedeča in pasivna družba. To pa s seboj prinaša hitrejše degenerativne spremembe sklepov, hitrejše tanjšanje medvretenčnih ploščic in posledično bolečine že v najboljših letih življenja. Sedenje na udobnem pisarniškem stolu najbolj prizadene stabilizatorje trupa, saj se skoraj ne aktivirajo. Namesto, da bi trup nosil težo telesa in obremenitve med sedenjem in aktivnostmi, vedno več sile prehaja na vretenca.

Svoje stranke sicer spodbujam v večji količini gibanja, ampak resnici na ljubo so zelo redki, ki se odločijo in zares naredijo spremembo svoje vsakodnevne rutine. Zato se pogovorim o njihovem delovnem procesu, ergonomiji dela in skušamo iz dela napraviti trening. Na ta način ljudje niso ob svoj prosti čas, saj lahko z aktivnim sedenjem spontano krepijo mišice nog, glutealno regijo in core mišice. Tako se pravzaprav z aktivnim sedenjem prepreči, da bi prišlo do problemov zaradi obilice sedenja.

Active Chair vse to naredi avtomatsko, brez posebne pozornosti sedečega na položaj svojega telesa. Onemogoča grdo sedenje, prekrižane noge in podobne bližnjice s katerimi bi telo porabljalo manj energije za stabilnost. Priporočam ga vsem homo sedalcem.

Matej Žagar | strokovnjaki | Zdrav pisarniški stol Active chair

Izidor Ivanović

dipl. fizioterapevt

To je pravilno in aktivno sedenje. Active Chair omogoča skoraj popolno aktivnost mišic, ki so pomembne za vzpostavitev primernega delovanja hrbtenice in pridruženih struktur.

Izidor Ivanovič | Strokovnjaki | zdrav pisarniški stol Active chair pro

Marina Uplaznik

dipl. fizioterapevt, ZD Tržič

Dejstvo, da je telo sestavljeno iz preko 360 sklepov in okrog 700 skeletnih mišic potrjuje, da smo ustvarjeni za gibanje. Žal nas vedno bolj sedeč življenjski stil sili v nefiziološke položaje in s tem otežuje sinergijsko delovanje mišic.

ActiveChair PRO je pri ohranjanju zdrave drže pri sedenju nepogrešljiv pripomoček. Ob uporabi nezavedno krepimo globoke hrbtne ni trebušne mišice (t.i. core) ter nenehno vzpostavljamo pokončni položaj. Zelo uporaben je tudi za trening ravnotežja, koordinacije in celo za raztezne vaje, kar na delovnem mestu. Za zdravo držo, seveda ni dovolj le njeno ohranjanje. Najpomembnejše je gibanje, tudi med sedenjem in menjava položajev.

Marina Uplaznik | strokovnjaki zdravega stola Active Chair